Monday, March 3, 2014

Nemzeti Nőtörténeti Hónap

Az amerikaiak szeretnek  mindenféle napot, hónapot dedikálni a legkülönfélébb dolgoknak, van például Give up your shoulds (add fel egy napra a kötelező teendőket), vagy a National Unfriend Day, amikor a Facebookot lehet megtitsztítani az álbarátoktól a lista végtelen. (A novemberi listát egyszer kigyűjtöttem ide.)


Ma az I want you to be happy Day van (hátha ez a poszt fog hozzájárulni a boldogságodhoz, csak ezért írom:), március 6-a például a National Dentist Day (talán ekkor érdemes megejteni az eves fogorvosi vizitet?), 13-a pedig a Popcorn Lovers Day (popcorn imádók napja) stb.


Vannak témahónapok is, így a március a National Woman's History hónap, melynek prominens napja a Nemzetközi Nőnap.
Ebben a hónapban sok olyan esemény, kiállítás, workshop van, amely a nők világban betöltött szerepével, elért eredményeikkel foglalkozik.
1996 óta létezik gondolatban a National Woman'a History Museum, amely majd valamikor Washington DC-ben (hol máshol) fog felépülni, és egy nonprofit szervezet ugyanezzel a névvel már 96 óta gyűjti a pénzt, hogy sikerüljön a múzeumot felépíteni.


A világon egyedülálló a National Museum of Women in the Arts, amely szintén a fővárosban található, és kizárólag nők képzőművészeti alkotásait vonultatja fel.


Ha  a téma margójára sok képpel könnyen emészthető angol szöveget akartok olvasni, miért jó nőnek lenni, akkor ide klikk. (kép: art. alphacoders.com)

No comments:

Post a Comment