Wednesday, August 27, 2014

Szerelem arc nélkül

Teljesen ledöbbentett az amerikai arc nélküli férfi esete: Dallas Wiens ugyanis 2008 és 2011 között arc nélkül élt. Az is hatalmas dolog volt, hogy három hónap kóma után az orvosok egyáltalán bőrrel be tudták fedni az arca helyét, több mint húsz műtéttel.
Egy nagyfeszültségű templomi vezeték égette le az arcát, csupán a szájnyílása maradt úgy, ahogy ép, emberi arcra nem emlékeztetett, ami maradt belőle. 2011-ben teljes arctranszplantációt kapott. A férfi így sem lát, de legalább az orrán tud levegőt venni, és emberi arcra hasonlító arca van. Döbbenetes képeket itt láthattok.

Mivel az eset rendkívül hátborzongató, elkezdtem utána olvasni angolul, és még nagyobb döbbenetemre a szerencsétlenül járt férfi köszöni, jól van: áprilisban megnősült, Az aráját az égési sérültek támogató csoportjában ismerte meg, a nő arca ugyan intakt, azonban testének 70 %-a összeégett, ő Jamie Nash. Egy autóbaleset érte, méghozzá úgy, hogy telefonjával volt elfoglalva, miközben vezetett. A "lecke"majdnem az életébe került, azóta járja az iskolákat és igyekszik mindenhol felhívni a figyelmet a vezetés és az smsezés összeférhetetlenségére.

A házasságkötésre abban a templomban került sor, ahol Wiens a balesetet szenvedte. Mindkettejüknek ez a második házassága, és összesen három, nem közös gyerekük van.


Rendkívülinek tartom, hogy ilyen hihetetlen szenvedés sorozat után megtalálták egymást, és normális életet tudnak élni.Ez Amerika!

1 comment:

  1. Szerintem inkább ez az emberi erő, akarat, kitartás és szeretet! :-)

    ReplyDelete