Wednesday, August 20, 2008

Rugdoctor avagy padlószőnyegmizéria

Ma végre erővel vettem rá a férjem több hónap halasztgatás után, hogy az eredetileg világos bézs szőnyegpadlót, mely az egész lakást fedi, vessük alá egy kis vegyszeres tisztításnak, mert már nemcsak egészínű, de egérszagú is volt. Azt kéne ilyen lakásban lakatni, aki valaha is kitalálta a szőnyegpadlót.De csak miután megfojtottam, és a tetemén ugráltam egy jót.
Ki hallott már olyat, hogy ebédlőhelységbe, vagy bejárati ajtó elé is vastag szőnyegpadlót tegyenek?Még egy egyedülálló munkabuzinál sem maradna tiszta, nemhogy ott, ahol használva is van.

Nem értem az amerikaiakat.A parketta sem kerülne többe, vagy egy műanyagpadló.(Mert azt simán fel lehetne mosni.Nem kellene rá egy iparágat létrehozni, hogy rendben tartható legyen…)Minden lakásban ez az atkatenger van.Kicserélni persze egyrészt nem lehet a bérlő által, másrészt nem erre szeretném költeni a pénzem, hogy egy albérletben kicseréljem a padlót. Így marad az eltűrése ennek az undorító dolognak, és egy évben egyszer hosszú könyörgés után talán rá tudom venni a férjemet, hogy a százkilós RugDoctor nevű szerkezetet kikölcsönözze, vegyen vegyszert, és húzogassa végig a lakáson.Annyira drabális ez a szerkezet, hogy nem női meló a vele való munka. Persze az egésznek akkor van értelme, ha a bútorokat eltoljuk, kivisszük, utána pedig két napig a nedves szőnyegpadlón lehet járni, illetve lehetett, mert a napfényes előző lakásban ennyi volt a száradás, itt lehet hogy előbb lesz penész-szag, mint száraz szőnyeg.



A Rugdoctort amúgy a helyi boltokban mindenhol ki lehet kölcsönözni, de a kölcsönzés úgy éri meg, ha egy másik családdal összefogunk, és felesben viszünk haza egyet.És kell bele a speciális szőnyegmosó folyadék,

Nem értem, hogy egy ilyen gazdag országban a lakhatási egészségi körülmények miért rosszabbak mint egy román faluban?Nulla szigetelés, penészes fürdőszoba, nulla szellőzés, padlószőnyeg, termeszhangyák, legkisebb szélre áramkimaradás, télen fűtésleállás…

No comments:

Post a Comment