Monday, September 2, 2013

Take the day off, this is Labor Day!

Amíg Magyarországon szeptember első hétfője általában a tanévnyitók ideje, és kezdődik a nyári szabadságok után a munka megint, az ősz lélekben, addig az USA-ban ez a hétfő a munka ünnepe, és általában még egy utolsó, nagy, hosszúhétvégés kiruccanásnak használják fel a családok, vagy egyszerűen a Labor Day salekben rejlő kiváló lehetőségeket arra, hogy olcsóbban vásároljanak (még többet.)

A Labor Day leárazások azért már a back-to -school-ra építenek, vagyis a tanévkezdésre. Ilyenkor érdemes beruházni az új grillsütőre és a következő év kerti bútoraira, mindig nagyon jó áron lehet hozzájutni (Home Depot, Target, Lowe's, Sears, Kohl's). Érdemes matracot cserélni (ha nem tettük július 4-én vagy Memorial Day-kor, (US-Mattress, Sears), high-end brands, azaz magas minőségű márkák is le vannak ilyenkor értékelve kb 50%-kal. Aki valamiről lemarad, annak nem kell már sokat várnia, hiszen nemsokára jön a minden eddiginél nagyobb vásárlási őrület (ó, hogy imádtam!), a novemberi Black Friday.

Nagy fellendülést várnak a benzinkutak, a hotelek, és az éttermek is.Noha nagyon kevesen nem rendelkeznek saját kocsival, bizonyos távolságok megtételére mégis ajánlatos bérelni autót, ugyanis ha az lerobban valahol, az autóbérléssel foglalkozó cég azonnal biztosít másik autót, míg saját auto esetén tönkreteheti a nyaralást a javíttatás, elvontatás. A Starbucks ilyenkor mindig jól jár, mert ha egy amerikai 2-300 miles megtételére vállalkozik, akkor bizony  kedvenc kávéja egészen biztosan a gyomrában landol, hogy el ne aludjon vezetés közben. Az AAA (American Automobile Association, köznyelvben Triple A), -a Magyar Autóklub kinti változata- szerint a recesszió bekövetkezése óta ez az év a nagy fellendülés időszaka, közel 34.1 millióan lesznek az utakon az ünnepek alatt, azaz az embereknek van pénze utazni. Labor Day  időszakában egy kicsit a repülőtársaságok forgalma is mindig fellendül.

Akik biztosan dolgoznak ezen a hétvégén: majdnem 4 és fél millió eladó, három és fél millió pénztáros, három millió éttermi dolgozó, és 2300 000 pincér.

No comments:

Post a Comment