Saturday, April 4, 2015

Easter Brunch

Míg a magyarok sietősen pakolják befele a sonkát, tojást, kalácsot, és egyéb húsvéti ételek elkészítéséhez szükséges dolgokat szombaton az élelmiszerüzletekben, (hiszen vasárnap és hétfőn ugyebár minden zárva (és akkor itt most nem idézném az Apa zenél örökbecsűjét) és komoly főzőcskézésbe és sütésbe kezdenek húsvétkor... addig Amerikában válogathat a nép az Easter Brunch-ök közül.

A húsvéti brunch,azaz a húsvéti reggeli és ebéd egybevonásából származó tíz óra környékén elfogyasztott bőséges, fenséges fogások választéka minden valamire való amerikai városban széles. És lássuk be: kényelmes. Nem kell otthon vacakolni az ételek elkészítésével, hanem egyszerűen egy jó alvás után autóba ülni, és az előre lefoglalt éttermi asztalhoz járulni.

Az Easter Brunch azért drágább, mint egy sima vasárnapi változat, ebben az évben a fővárosban 27 ás 45 dollár között mozog személyenként, (nagyon frekventált helyen 100 dollár is lehet) de ebben az árban általában korlátlan fogyasztás vagy három fogásos menü, koktél és egy kis jazz-zene is benne van. A gyerekeknek a húsvéti csokicsomag jár, sőt egyes helyeken a húsvéti nyúl is meglátogatja a brunchölő gyerekeket.
Még menőbb variáció a Potomac folyón hajókázni, és így elfogyasztani a húsvéti fogásokat, a felnőtteknek tánccal, a gyerekeknek programokkal, van ilyen Brunch is.

Én nagyon könnyen el tudnám képzelni az ünnepet így. Egyszer voltam brunchölni, a sima brunchtől is úgy jól laktam, hogy este ettem csak egy kis vacsorát. Volt benne valami jól eső lustaság és hatalmas adag praktikum, mert a délelőtti ebéddel valóban két legyet ütöttem egy csapásra, már ami az evés iillette aznap.

No comments:

Post a Comment