Tuesday, September 8, 2015

Furcsa városnevek - avagy rossz az, aki rosszra gondol?

Amerikában van néhány városnév, ami meglehetősen furcsa, ugyanis köznévként a jelentése....na lássuk, miről is van szó:

Oklahoma egyik városa HOOKER (jelentése kurva a szlengben), és ezt még tetőzi a dolog, hogy a polgármestert Rod Childress-nek hívják....
Pennsylvaniában található INTERCOURSE (azaz Közösülés városa). De nemcsak ott, Alabamában is van egy...Ha már itt tartunk, talán senki nem csodálkozik CLIMAX városán (climax az orgazmus másik neve angolban), szintén Alabama büszkélkedhet vele.

Minderre csak azt kérdeznénk WHY??? De ne kérdezzük, ilyen város is van, Arizonában, sőt NOTHING (Semmi) is ott található, vajon mennyi turista látogatja? És ha már  az ilyen nyelvi finomságoknál tartunk, van WHYNOT is (miért ne), Mississippiben.


Nos, nem jobb a BOOGERTOWN (Fikaváros) (North Carolina), vagy a FLEATOWN (Bolhaváros) (Ohio) vagy LOONEYVILLE (Idiótaváros) (Texas) sem,Colorado büszkélkedhet NO NAME (Nevesincs) és HYGIENE (Higénia) településekkel.
No Name, CO

Tudtátok, hogy a Pokol Michiganben van?Pedig de.
És ki mondta, hogy a pokol tüzes?Ez a kép 2014 elején készült HELLben.

Oregonban van BORING (Unalmas) városa is, hát nem tudom.

Személyes kedvencem az (Égett Kukorica) BURNT CORN Alabamában, de a (Döglött Ló) DEADHORSE sem rossz Alaskában.De talán a legjobb az UNALASKA, Alaska, az "un" fosztóképzővel. Pedig Alaskában van, és milyen szépséges!

Unalaska


No comments:

Post a Comment