Sunday, October 29, 2017

Kreatív Halloween-party gyerekeknek

A Halloween az az ünnep, amit a legnehezebben zártam a szívembe Amerikában, viszont az üzenete megértése után már egész másképpen tekintek rá, megszerettem. Itt Magyarországon a fiatalok körében a bulizásra egy újabb lehetőség, és leginkább ez a korosztály, és így ünnepli. A "trick or treat", a klasszikus Halloween-járás nem jellemző.
Idén ezért úgy döntöttem, csinálok a lányomnak egy kis bulit a két barátnőjével, igaz, a fogrontó cukorkákat én is kihagytam a partiból. A célom az volt, hogy a Halloween néhány színével, szimbolikus figurájával megismerkedjenek, amellett, hogy persze jól érzik magukat, és kreatív módon szórakoznak.
Az alábbi party-t 8-11 éves lánygyerekekre terveztem, és azt hiszem, hogy igazán jól sikerült!
Programok:
1. Csonti a csontváz
 Kinyomtattam az alábbi csontithárom példányban ("printable skelenton parts" néven több félét guglizhattok):
A lányok először kivágták, majd megbeszéltük milyen csontjai vannak. Ezután bedobtuk a három csontváz darabjait középre, és minden darabhoz hozzárendeltünk egy számot így: Koponya+borda rész 6, combcsont 5, lábszár 4...stb. Egy dobókockával megkezdtük a játékot, akinek először megvolt az összes darabja az nyert, matricát.
Ezután a kép alapján felrajzoltuk a csontvázat egy táblára (van öntapadós táblánk a szekrényen), és bekötöttük a az egyik játékos szemét, a másik két játékos pedig mondta neki, hogy mit próbáljon megtalálni a rajzon. Persze volt nevetés, már a csontváz rajzolása sem volt könnyű feladat.


2. Ezután a lányok papírguriga-figurákat készítettek. Ezekben az a jó, hogy viszonylag könnyen elkészíthetőek és látványosak. Néhány tubus akrilfesték kell hozzá, mozgó szemek, mintás papírdarabok.




3. Már kellősen megéheztünk, hogy a Véres ujjakat és az Undi pudingot megcsináljuk.
A véres ujjakhoz főtt virsli, ketchup és valami körömnek való kell, a legjobb a tökmag, de nekünk tihanyi camembert sajt volt itthon.

Az undi pudinghoz két csomag Aranka azonnal elkészíthető puding kellett, és az Auchan cukorkarészlegén szereztünk be cukorgilisztát, gumicukorpatkányt, vámpírfogat, valamint egy csomag Haribo békacukor volt a dekor. A lányok a pudingkészítésben is segítettek.
Gyorsan elkészíthető mégis látványos(an ronda) gyerekételek ezek.


4. Tele gyomorral folytattuk a Halloween dekorációk készítését, pókokat csináltunk, és a KIK-ben beszerezhető cukor alakú Halloweendobozokba ezek pont el is fértek. Zseníliafonalat az Auchanban vettünk, pompomjaink még kintről voltak, de megteszi a pinponglabda is.

5. Ezután arcfestés, villanyoltás, gyertyagyújtás, és KIK-ben kapható foszforeszkáló rudakkal való hadakozás következett, és rémisztő hangok kiadása. Elég olcsó program :D
Arcfestéshez ezt a mintát ajánlom, a gyerekek még egymásnak is viszonylag könnyen megfestik, szem sarkából kiinduló pókháló, amin egy kis fekete pók lóg (fekete gombóc, nyolc kis lábbal).



6. Végezetül a nagy Halloween-poszter elkészítése. Ehhez szükséges három nagyméretű színes karton, az Auchanban vettem. Kinyomtattam néhány sablont a netről:google-n "Halloween silhouette" kereséssel rengeteget kidob. A kivágott csontvázat is fel lehetett ragasztani, vettünk matricákat, és a Halloween színeiben fekete, narancssárga, és lila akrilfestékeket.


A jól elfáradt három lurkó -akik eredetileg hajnal kettőig kívántak fent lenni-,este 11-kor már elég erősen az alvás fele hajlik. Én is elköszönök tőletek, a szellemektől pedig ne féljetek! Booo!

No comments:

Post a Comment