Friday, April 30, 2010

Fodrászhoz ne!


Ha valaki erre járna, azaz DC-ben, egyet ne tegyen:ne itt akarjon még egy egyszerű hajvágást sem kivitelezni.
Öt éve minden fodrász után ejtek egy pár könnyet és verem a fejem a falba, hogy megint elmentem akármelyikhez is, de ki az a nő, aki tud öt évig fodrász nélkül létezni?
Voltam már tanulóknál, Hair Cuttery láncfodrászatban és méregdrága belvárosi fodrásznál is.Egyik sem volt jobb a másiknál, itt valahogy semmi érzékük az embereknek a hajvágáshoz, pedig egy nagyon egyszerű bubifrizurát hordok, amit otthon a legbénább tanuló is levág, és jól.
Tanulófodrászat: örök lutri, egyszer teljesen lekopasztottak, miután eleinte fél milimétert vágott a srác, mondom, azért ennél egy kicsit többet legyen szíves, a végeredmény olyan volt(2 óta szöszmötölés után), hogy annyira felvágta hátul a hajamat, hogy az utolsó szálakat, hogy ne álljanak égnek, hetekig zselével ragasztottam minden reggel a fejtetőmhöz....
Méregdrága belváros szalon:kékhajú meleg fodrász, hatalmas ego, olyan ár, hogy abból otthon háromszor elmegyek egy jobb helyre, végeredmény szalmasárga festés, amit végül a tanulóknál egy tónussal elnyomtak, azaz kétszer fizettem, de minek...
Hair Cuttery: mai nap, bemegyek 2:50-kor, 2:55-re megmosta a hajamat, úgy, hogy le is égette a forró vízzel, 3:10-kor már szárította....Közben vágott is!!! Szárítás után feltűnt neki, hogy a frufrumat nem simította el. Elkezdi a választékkal ellentétes irányban igazítani(!) és leáll velem okoskodni, hogy az ott úgy nagyon jó... majd mikor mondom neki, hogy nem úgy szoktam (sem én, sem más épeszű ember),megsértődve, hogy dolgoznia kell rajta, elfésüli ferdén, és úgy kezdi nyírogatni....Eredmény: hazajőve a kiegyenesített frufrum, ha a hároméves lányomra bízom kevésbé mutat eltéréseket, mint így, nem viccelek, totál girbegurba! És túl hosszú, hogy elfogjam egy oldalra, túl rövid és túl összenyirbált, hogy frufrunak hordjam!Most mi a fenét csináljak? Oldalt magam körömollóval utánaigazítok, és beszárítom, mert a hölgy nem ismeri a körszárítót, fésűvel egyenesítgette olyanra, hogy a tehén ha lenyalja a fejemet, akkor kb ilyen a hatás, de ha a fodrász nem szárítja be, akkor is jobban járok.Munkája végén közli saját megnyugtatására, hogy good job-ot végzett...Ez azt hiszi, nincs szemem?
Remélem elég elrettentő volt ez a bejegyzés, és senki nem fogja a dollárait itteni fodrásznál költeni!

No comments:

Post a Comment