Monday, September 6, 2010

Miért szeretem Amerikát? 2.

2010. szept. 6. 15:15 - írta Phoebe
A Renaissance Fesztivál miatt! (Vagy egyáltalán, a fesztiválok miatt, Sugarloaf, Agricultural Fair, elérhető árú koncertek).
Teljesen a hatása alatt vagyok még mindig a tegnap meglátogatott Renaissance Fesztiválnak, és legkomolyabban ajánlom mindenkinek, aki Maryland közelében lakik, hogy menjen és nézze meg, csodálatos!
A Fesztivál színhelye egy 25 holdas terület, amely egy 16.századi angol falu reprodukciója, a falut Revel Grove-nak keresztelték el. A faluban kézműves- és ételstandok vannak, 5 pub, 10 színpad, egy aréna, és rengeteg játéklehetőség gyereknek és felnőttnek. bejarat
A falu VIII.Henrik és udvarának látogatását ünnepli, ezért van minden nap fesztivál. Az egész királyi udvart láthatjuk, ha szerencsénk van, gyönyörű ruhákban itt-ott felbukkanni, és a látogatók is bérelhetnek ruhákat és kiegészítőket, így aztán ha több jelmezes ember összegyűlik egy helyen, egészen visszaröppenhetünk az időben, főleg, ha a kupájukat használják ivásra, és nem a pepsis papírpoharat.
p
Sok fellépő is van, mind autentikus, de legalábbis stílusban közeli. Az ékszerek, érmék a középkori szimbólumokat viselik magukon, sárkányt, koponyát minden mennyiségben találunk, bőrárukban lehet gyönyörködni, a perecet is egy hatalmas többágú szerkezeten árulják, ahogy régen lehetett, van Jákob lajtorjája, kaloda, udvari bolond, és magának a falunak a képe is gondoskodik látványban az illúzióról.
ol
b
j
Elég, ha csak lecsücsülünk valamelyik padra, és egyszerűen nézzük az embereket. Az igazán komolyan beöltözött figurák mellett rengeteg a vendég, aki elég sajátosan értelmezi a reneszánszot, milliónyi kamasz szajha vonul el előttünk, de azon is jót lehet kuncogni, amikor igazán hatalmas dámák úgy reneszánszosan feltornyozzák a bögyüket, hogy bármelyik pillanatban kieshet a helyéről.
v
Ahogy elnéztem a sok szépséges tárgyat, műgonddal megvarrt ruhákat, gondosan kiválasztott kiegészítőket, arra gondoltam, milyen kevéssé színes és érdekes ez a mai világ, és bárcsak többször lehetne fesztiválozni, és visszacsöppenni pár évszázaddal korábbra, hacsak úgy teszünk, mintha, az is sokat számít.
l
ll
lll

No comments:

Post a Comment