Tuesday, August 20, 2013

Mansome

Nemrég találtam rá egy kiváló rövid részekből álló "ismeretterjesztő" videósorozatra, miközben a yahoo angol híreit fésültem át (ezzel próbálok én is fenntartani egy nyelvi szintet), ez a Mansome. A producer Morgan Spurlock, szóval már lehet elképzelésünk a videókról: vicces és hasznos témák egy helyen.

A műsor vezetője változó, én Roger Hailes-en szoktam a legjobbakat nevetni, főleg olyan esetekben, amikor a videó inkább vicces mint hasznos. Például ez a epizód:Vannak olyan részek, amelyek valóban jó tanácsokat adnak, igaz, elsősorban az amerikaiak szempontjait figyelembe véve például utazásánál:Vártam, hogy majd amikor az olcsó helyeket sorolja Kelet-Európában, akkor megemlíti Magyarországot, ehelyett a Baltikumot ajánlotta, és valóban: azok az országok olcsók. Aki gondban van a repjegyvásárlással és a jó dealekkel, annak is tud újat mondani a videó.

Általában ajánlom mindenkinek, akinek kevés az ideje, és napi pár percben szeretné a nyelvtudását fejleszteni, szinten tartani, mindennapi témákban.

No comments:

Post a Comment