Tuesday, January 27, 2015

Family Reunion

Valamelyik nap akadt meg a szemem a Family Reunion kifejezésen, és akkor döbbentem rá, hogy bizony ez is egy hatalmas kulturális különbség a magyarok és az amerikaiak között.

Igyekeztem visszaemlékezni gyerekkoromra, amikor még volt nagyobb család körülöttem. Igen, volt, hogy meglátogattuk a nagymamát és a nagypapát, akik ebéddel vártak. Utána a szülők és a nagyszülők beszélgettek, majd hazamentünk.
 Aztán időnként meglátogatott a nagybátyám is, mindig hozott csokit és télen mandarint és jól megbeszélték, hogy mekkorát nőttem és mi a helyzet a politikában.
 Esetleg a Balatonon összefutott a család úgy, hogy egyszerre nyaralt ott a nagynéném és és a nagybátyám és családja, és akár 10-en is ittunk egy bambit a teraszon.

De olyanra nem emlékszem, hogy éves szinten, előre tervezett, akár ottalvós hosszúságú, több napos, teljes családot összefogó esemény lett volna. Amerikában divat a Family Reunion. Ott ugyebár nincsen hétvégi nagyilátogatás, mindenki szerteszéled, amikor eléri a felnőtt kort és saját életét kezdni élni. A family reunion az valami olyan hatalmas családi összejövetel, ahol az egymással amúgy kapcsolatot nem tartó családtagok, akik esetleg még egymás nevével sincsenek tisztában, egy évben egyszer megpróbálják jól érezni magukat egymás társaságában.Because we are family!


Erre a témára egész tanácsadó oldalak és businessek épülnek. Én most az egyik kifejezetten erre szakosodott tervező oldalon bóklásztam végig a tudnivalókat és annyira morbidnak éreztem, hogy gondoltam megosztom veletek. Nézzük!
Már szoftver is van, nehogy a kockás papír és a toll kifogjon a családi összejövetel rendezőjén.
A legegyszerűbb összejövetelféle egy kerti parti, vagy egy puccosabb vacsora egy étteremben, ehhez kapcsolódhat egy hotelszolgáltatás, de lehet akár egy nagy közös utazás is.
Az összejöveteleket általában júliusra szervezik, ez egyébként a National Family Reunion Month is.Mi más?

Még tippeket is kaphat az, aki összejövetelt szervez, hogy mit is kezdjen a családjával a beszélgetésen kívül...a családi képkészítéstől a videón és közös templomba vonuláson át a piteevő versenyig minden van, mi szem-szájnak ingere.Ha ez kevés lenne, akkor néhány játékötletet is felsorol a szakértő oldal.
Itt van például egy családtagokra tervezett bingo:

Itt a bingo oldalon felhívnám a figyelmet az "is your cousin" részre, hát ez meg hogy lesz bingo?Mert mindenkinek más az unokatesója...nem értem én ezt.
A családi összejövetel szervezője arra nézvést is segítséget kap, hogyan szedje be a piszkos anyagiakat a partira, de nem kell aggódni a belépő szedése a leggyakoribb. Ezen azért nagyot nézne a magyar nagymama, -Szia nagyi, de jó hogy megérkeztél, háromezer forint lesz a beugró!-. Vicces.
A partinak persze legyen tematikája is, az unalmas szülinap avagy házassági évforduló kapcsán szervezett összcsaládi banzáj mellett még előkerülhet a szafari, vagy tengeri vagy űrbéli tematika is. Mert nincs is meghatóbb egy űrhajós ruhába öltözött sógornál.

The Geller Cup

Az ilyen játékos összejöveteleken kupákat (gondoljunk a Geller Cup-ra a Friendsből), vagy emléklapokat is osztogatni szokás , ezeket nem kell ám megszülni, mert letölthetőek a netről.


Bizarro world még folytatódik, az oldal azt ajánlja, hogy az érkezőkkel irassunk alá egy ívet, hogy megérkeztek, különösen, ha népes a család, hogy jobban tudjuk követni ki jött el és ki nem. A re-gisz-trá-ci-ós asz-tal-nál. Bezony.Sőőőt, ajánlott kitöltetni a regisztrációs űrlapot is!
A családtagok kapjanak kitűzhető névkártyákat is, hátha nem tudják egymás nevét!
Természetesen mindenki kap egy pólót is a nagy alkalomra, erről az oldalról lehet választani különböző modelleket.
Ezután nem marad más hátra, csak érezzük jól magunkat!
Hát hogyne.

No comments:

Post a Comment