Wednesday, June 24, 2015

Junk-food újdonságok 2015

Természetesen az idei év sem marad érintetlen az amerikai gyorséttermek újításaitól, amelyek valljuk be, időnként túllőnek a célon. Ami még érdekes, hogy hiába az államokon átívelő gyorsétterem-láncok, nem minden "finomság" jelenik meg minden államban. Ennek oka számomra egyelőre nem ismert (mert marketingszempontból nem annyira heterogén a piac).

Number 5.

Az amerikai Pizza Hut június 18-án dobta piacra a Hot-dog pizzáját. A képen látható pizza széle nem más, mint sok-sok kis hot-dog. Szám szerint 28. A kalóriaszámáról nem tudok nyilatkozni, de nekem a képtől is felfordul a gyomrom.
De itt legalább a sós és az édes nem keveredik oly módon, mint az alábbiakban:

Number 4.

Csöröge-fánk burger. Tetején porcukorral. Funnel Cake Burgernek hívják ezt a rémséget, ami a Florida State Fair-en tűnt fel. Biztos ami biztos, a hányós vödröt ide készítem a poszt további írásához. Elképzelem azt az olaj és zsírmennyiséget...és az édes meg a sós keveredését.Ki volt ez az agyament?

Number 3.
Krispy Kreme Burger

A Krispy Kreme önmagában is rettenetes cukormázas fánkokat kínál, és nekem mindig az én Chet barátomat juttatja eszembe, aki minimum hármat meg tudott ezekből enni egyszerre, és mégsem hízott egy dekát sem.Kizárólag vele és miatta látogattam a főváros Dupont Circle Krispy Kreme boltját, (na jó, egy kicsit azért is, mert egy Green Peace aktivista is álldogált ott pár hétig, aki tiszta Sandokan volt).
De még Chet vagy a szép Sandokan miatt sem tudtam volna legyűrni a képen látható rémséget.

Number 2.

Taco Bell's Biscuit Taco. Mint reggeli. A biscuit nem az, aminek tanítják/fordítják azok, akik soha nem jártak még Amerikában, nem kemény kekszféle (household biscuit muhahaha), hanem sós-zsíros pogácsaszerűség, amiből mondjuk egyet tudok megenni. Na most ezt cserélték fel a taco tésztával, ebbe teszik a szintén kisütött olajos húspogit.
Ez váltotta fel a tavaly nagy figyelmet kapó gofris tacot, amikor a taco tészta helyett édes gofriba tették a húst, amit aztán cukorsziruppal öntözgettek le.Hát nem tudom. (A Taco Bell eddig se volt a kedvenceim egyike, ráadásul a terhességi hányinger jut eszembe róla, mert közvetlenül a nőgyógyászom rendelője mellett volt a Taco Bell.)

Number 1.
Oreo Burger a Carousel's-től:
Aszongya: deep fried burger in oreo batter, Na most ezt nehezen képzelem el kipróbálás nélkül, de valahogy nem bánom a szegényes fantáziámat.
Az oreo egyébként az, ami önmagában is utálok.
Oreo Shake is van most a kinti Burgerben. Az azért talán finomabb, mint az Oreo Burger.

Úgy érzem, kiváló volt ez az írásgyakorlat arra, hogy  a vacsorát ma kihagyjam. Elég a csörögefánkos burgerre gondolnom. Szabadalmaztatom, mint fogyókúrás módszert!:)

No comments:

Post a Comment