Sunday, November 8, 2009

Áramellátás

Tegnap leesett öt csepp eső, aminek megint az lett a következménye, hogy pukkant egyet a villanyvezeték, és áram valamint fűtés nélkül maradtunk (ahhoz is áram kell), dél körül.Délután elmentünk itthonról, hogy ne fagyoskodjunk, és reméltük, hogy mire hazaéerünk, már megjavítják. Hazaértünk a tök sötétbe, és a 15 fokba.
Érdekes módon a mosókonyhában volt áram, úgyhogy hosszabbítóval onnan szedtünk, hogy ne az összes gyertyát kelljen elhasználni.A sütő teteje gáz, az alja villany, de a teteje gázbegyújtással, azaz gyufa nélkül működik.Valahogy azért sikerült gyufával begyújtani, így legalább a gyerek kajáját meg lehetett melegíteni.Közben viszont egyre hidegebb lett, úgyhogy ruhástul morgolódtuk magunkat álomba, én a lányommal együtt, mert ugyan beöltöztettem, de mindig lerúgja magáról az összes takarót, ami 10 fokban már nem annyira vicces.
 Hajnali négykor kapcsolták vissza az áramot.Fél öt volt, mire nem vett meg az Isten hidege, és a kisdedet el tudtam paterolni az ágyába.Reggelre így is szörcsögött. Nem tudom, mit gondolnak ezek.Télen rendszeresen szokott lenni áramkimaradás, amikor a kinti hőmérséklet nem plusz, hanem mínusz, és a hótól még nagyon elmenekülni sem lehet.És akkor már egyáltalán nem vicces, amikor ruhástul is megfagyok a takaró alatt....

No comments:

Post a Comment