Thursday, March 24, 2016

Spring Break

Tavaszi szünet....ez is kicsit más az USA-ban mint itthon, ugyanis jóval hosszabb, kb két hét. De nem emiatt más, hanem elsősorban a lehetőségek miatt kialakult jellemző uticélok és szórakozási lehetőségek miatt. Ezek a lehetőségek pedig sokkal szélesebb rétegek előtt nyitva állnak, nemcsak a dúsgazdagok kiváltságai.
A spring break kapcsán elsősorban óceánparton őrülten partizó egyetemisták jutnak az ember eszébe, sok filmben is van ilyen utalás.



Persze nemcsak az egyetemisták akarnak nagyon kikapcsolódni, hanem a családok, iskolás gyerekek is...

Ilyenkor gyakori a családi cruising, ami egy kéthetes, tíznapos óceáni hajókázást takar, nem is akárhogy. Az ellátás all inclusive, és a hajó alatt ne valami ladikot képzeljünk el...a kisgyerekek Disney figurákkal partizhatnak, de Spongya Bob, vagy Dora the Explorer, Shrek, Csizmás Kandúr stb. is szórakoztathatja a kicsiket, töménytelen programot, animációt szervezve, hogy a szülők nyugodtan koktélozhassanak és élvezhessék a napfényt és a különböző szolgáltatásokat.
A hajókon hatalmas vízi csúszdapark is van, kisebb és nagyobb gyerekek nagy örömére.
Természetesen minden este van program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A gyerekeknek csoportosan szerveznek programokat, érdeklődési kör és korosztály alapján, hogy a felnőttek maximálisan kikapcslódhassanak, míg a gyerekek is jól érzik magukat a luxuskörülmények között.
Hat hónapos kortól már lehet vinni óceáni hajókázásra babákat is, ugyanis rájuk is felügyelnek.
A kikötőkben, amíg a szülők mondjuk búvárkodnak, vagy vásárolnak, várost néznek, a gyerekekre szintén vigyáznak a hajón, ha ezt igénylik a szülők.
Ami az ételeket illeti, általában svédasztal van egész nap, de a vegánok és a laktózintoleranciában szenvedők ugyanúgy megtalálják a számításaikat, mint a pizzaimádó tinik.
Van olyan cruise, ahol 29 vacsoraopció van...és akkor még nem beszéltünk a bárokról és azok hatalmas választékáról.

Ha nem luxushajókon múlatják az időt a családok, akkor is igyekeznek óceánközelbe jutni.
Nagyon gyakori uticél Orlando, Florida és a Disney World, San Diego, California és a San diegoi Állatkert, vagy akik éppen cowboy-életre vágynak két hétig, azok meglátogathatják az arizoniai Ranchos los Caballos-t, és a Bahamák is kedvelt uticél, az Atlantis Paradise Islands.



(Picit más ez, mint a tojásfestegetés, de biztos vagyok benne, hogy könnyen meg lehet szokni....:)

2 comments:

  1. azt azert ne feledjuk, hogy ez a kozeposztaly es felele szorakozasa, a tobbsegnek nincs penze meg a daycare-re sem.

    ReplyDelete
  2. En magam sajnos nem voltam cruise-on, de nem egy ott elo magyar csalad rendszeresen, ugy hogy az edesapa dolgozott. Nyilvan ezek a csaladok esetleg nem mentek evenkent haza, hanem ilyen utazasokra koltottek inkabb.De meg a ketto egyutt sem zarta ki egymast.

    ReplyDelete