Monday, December 6, 2010

Termésekből alkotott világhíres épületek

Címkék: DC, látnivalók
Érdekes kiállításon jártunk a hétvégén. Az USA Botanic Garden, amely a Smithsonian múzeumokhoz tartozik, legközelebb esik a Capitolhoz, minden évben valamilyen szépséges kiállítással ünnepli a decembert és a közelgő karácsonyt.

Általában megtekinthetőek DC legnépszerűbb épületei - termésekből újraalkotva. Idén ennél is tovább mentek, Dél-Amerika, Európa és Ázsia híres épületei lettek megalkotva termésekből, közöttük villanyvasúton szaladgáltak a kis Thomas-vonatok, a kiállítást meglátogató ovisok nagy örömére. Felnőttnek is lenyűgöző volt látni a Taj Mahal-t, vagy az Eiffel-tornyot, a Kínai Nagyfalat, a Tikalt, vagy a Machu Picchu-t, vagy a Schloss Neuschwansteint, a Gizai Piramist stb.

A termésépületek hűen tükrözik a turizmus áhított csodáit, mind méretarányban, mind részletességben. Nem beszélve a project ötletességéről, arról a kreativitásról, ami kellett az egyes építmények megalkotásához, és az összehangoláshoz.
A kedvenceim mégsem az épületek, vagy a kis, bőszen rohangáló villanyvonatok voltak, hanem három kis terményekből kialakított szobácska. Úgy tetszett, aki oda belép (csak valami bogárméretű lény lehet), az már közel van ahhoz, hogy a Narnia titkos bejárata kinyíljon előtte.

A karácsonyi dekor sem maradhatott el, sok család errefele fényképből készített képeslapot küld a szeretteinek, így aztán hemzsegett az előtér fodros ruhácskákba bújtatott, valószínűleg a tüdőgyulladásukat akkor beszerző gyerekektől, akik korán idomítva vannak, hogy cheeeeese jelszóra úgy széthúzzák a szájukat, hogy hátul is körbeérjen. Ugyanis egy hatalmas fenyő volt feldíszítve az előtérben, a fotózó szülők nagy örömére, de sokan valamelyik impozáns amerikai termésépületet választották háttérnek.

A farkasordító hidegben az sem volt hátrány, hogy a DC-tél rettenetes szárazságát a pálmaház párájára és melegére lehetett cserélni, hacsak egy órára is. A hidegért kárpótolt az esti kivilágítás.

Aki még több képre vágyik, az tegyen fel egy fazék vizet párologni, készítsen egy bögre forró citromos teát, és élvezze a slideshow!

No comments:

Post a Comment