Thursday, October 28, 2010

A "melting pot" hátrányai

 

2010. aug. 28. 16:57 - írta Phoebe
Őszintén szólva csoda, hogy eddig megúsztuk. Tele van a házunk indiai és bangladhesi jószomszéddal.Mindkettő tisztaságáról szereztem némi ismeretet.
Most azonban,- a management szerint-, egy lakót ki kellett költöztetni, mert úgy elszaporodott nála a csótány, hogy elöntötte az épületet...három hete a szomszéd magyaroknál és nálunk is megjelent. Mivel minden rovartól irtózom, kizárólag altatóval tudok aludni azóta,és kétségbeesetten keresem a megoldást. Az exterminator egy héten egyszer-kérésre- jön a kis géljével, de úgy veszem észre a csótányok kiröhögik a dolgot.Nappal nem, vagy elvétve látni őket, de éjjel sajnos nagyobb az aktivitásuk. Beszereztem csótánymotelt, és bórsavport is, kényszeresen takarítom a morzsákat, és neten már több tonna "szakanyagot" elolvastam... Éjjelente elemlámpával felszerelkezve indul a "roachhunting", na nem én csinálom, a férjem küldöm, mert őt egy picit sem undorítják a "kollégák", ahogy ő hívja őket. Az irtó szerint igazából mindegy jelenleg mit csinálok, mivel mindenhol van a házban.
Leéltem jó sok évet panelban, de soha nem volt bogárproblémánk, mint itt. Az előző lakásban, ami erdőre nézett, állandó szöcskeinvázió volt, a szöcskék kintről jönnek, és nem aranyosak, hanem nagy pókszerűek és varangyszínűek, májustól szeptemberig várhatóak. A hatalmas nyári páratartalom és annak a lakásnak a sötétsége miatt moly is volt, attól szerencsére nem undorodtam, nem is olyan szapora, mint a csótány, így azokat magam kiirtottam.Komolyan, már csak a bedbug hiányzik a tárházból, és ugye pár hete jártak itt ellenőrizni, mert azt is találtak az épületben.
Az ázsiaiak főzési szokásait viszont nem lehet kiirtani, és a rettenetes koszt sem, ami némelyik lakását uralja, illetve egyeseknél a csótány szent állat, és ezért semmit nem tesznek az elszaporodása ellen, márpedig egy nősténytől 4oo kiscsótány özönölheti el a területet...Most várom a csótánykibocsátó szomszéd kiköltöztetését, és csak remélni tudom, hogy a probléma tartós irtással megszűnik.Persze jellemző a managementtől, hogy nem árulják el, melyik lakásból jönnek.Pedig nem mindegy, hogy az elsőről, vagy a negyedikről érkeztek, a probléma nagyságát fel lehetne mérni.Fene a diszkréciójukat.



 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!

No comments:

Post a Comment