Sunday, October 31, 2010

Tökfesztivál

2010. okt. 31. 2:29 - írta Phoebe
A Halloween közeledtével őszköszöntő fesztiválok sora veszi kezdetét. Az ősz, a termés, és a jelmezes mulatságok ünnepe ez, és mindenki igyekszik kiélvezni a szép időt. A családok gyakran valamelyik közeli farm őszfesztiválját választják hétvégi programnak.
Ma mi is ellátogattunk egy ilyenre, a marylandi Butler's Orchard-ra. Az ilyen típusú kertészetek amellett, hogy egész évben árusítanak, gyakran rendeznek hasonló, tipikus rendezvényeket, amelyeken hagyományos régi falusi játékok, állatsimogató, kézzel eszkábált csúszdák, tökbombázó( Pumpkin Cannon) szénadobáló (Hay Loft), kukoricalabirintus( Corn Maze), szénásszekér-utazás(Hayride), tökszedés(Pumkin picking), kézműves és egyéb foglalkozások, na és hagyományos all-american ételek várják a látogatókat.
A szénás szekeret lovak helyett egy traktor húzza, a tökföldön van a megálló, ahol mindenki kiválaszthatja a neki legjobban tetsző darabot, utána visszaszállhat a szénás szekérre, amelyik egy nagy kört téve visszaviszi a kiindulási helyre, ahol a tököt lemérik, és ki lehet fizetni.
(A képeket nagyban is meg lehet nézni, tessék rájuk kattintani!)
szeker tokfold1
tkof tok3
Hatalmas élmény egy kisgyereknek a tökföld, a kukoricalabirintus, nem beszélve arról, hogy tanul is valamit a természetről.
Az idei lámpásnak való már a szekéren utazik, ahonnan ilyen csúfságokat lehet látni:
lampassz
Rengeteg jópofa és egyszerű játék várja a gyereket, amit ebben a gépesített, digitális világban nagyra tudok értékelni.
tokvar vonat
A homok helyett az idei mezőgazdasági vásáron szójabab-homokozó várta a gyerekeket, itt pedig kukoricaszemekkel volt megtöltve a homokozó.
k
A John Deere az egyik legjelentősebb mezőgazdasági gépgyártó, hasonló rendezvényeken mindig jelen van, és a leendő kis gazdáknak kínál szórakozást a nekik tervezett kis ride on játékokkal, és a traktorcsúszdával, ami mindig nagy öröm:
johndeere j
A hatalmas kézzel épített csúszdák voltak a legizgalmasabbak kicsinek és nagynak. A szélső, a belly bouncer, vagyis hasrázó egy hatalmas műanyag rücskös csőből, és az épített részből állt, szerintem én voltam az egyetlen, aki alig várta, hogy vége legyen:
csuszda csu
A férfiak kedvence egyértelműen a tökágyú volt:
1 bombázó
A kukoricalabirintusban igyekeztünk megtalálni az utat kifele:
cornmaze
Ezután jött az istállós mulatság, de gyűrűre, cipőre és gyerekre nem vállaltak felelőséget:
hay hay2
A játékok közül az abszolút kedvenc a Rubber Ducky Derby volt, ahol gumikacsákat kellett jobb belátásra bírva úsztatni egy pályán vízsugár segítségével.
derbi derbi21
Tettünk egy kört a tökhintóval is az erdőbe:
hinto1 kl
Játszottunk mindenféle bedobós játékkal, megméretzkedtünk:
bedobos feet
Megcsodáltuk az állatsimogatót és a dekorációt:
allat dekor
Nagyon elfáradva indultunk haza, de tele élménnyel.

No comments:

Post a Comment