Sunday, October 31, 2010

Kísértet-túra

Hideglelősen vicces élményben volt részünk ma délután Bettyéknél, akiknek ezúton is köszönöm a jókedvű és laktató vendégséget!
Az ő házuk tulajdonosa évek óta egy hónapon keresztül "erdei ijesztgetést" rendez be a házánál. Egész októberben nyitva áll a reszketésre vágyók előtt a Heidi's Haunted Hills, amelynél 15 dollárért már komoly ijesztgetős túrán lehet részt venni. A túra a ház mellől indul, csoportosan, vezetővel az erdőbe.
Az utat mindenféle rusnyaság szegélyezi, művéres "csúnyabácsik", óriáspókok, múmiák, torzszülöttek, műanyag fenevadak, műanyag emberi testrészek, sötét labirintus. Mindehhez megvárják a sötét estét, és hozzáadják a világítást, meg a hangeffekteket, és vagy két tucat órabérben dolgozó ijesztgetős diákot, és kezdődhet a túra!
Őszintén szólva mindig ijedős voltam, így csak nappali fényben, és mindenféle hozzáadott rémisztgetés nélkül jártam be a terepet, és nem is nagyon igyekeztem elképzelni a Betty által elmesélt fűrészelés hangjait, vagy a bohóczenét és a nyikorgást, meg a sikolyokat, nem beszélve az itt-ott időlegesen a delikvensekre ejtett pókokról, meg előugró figurákról.
Öreg este volt, mikor hazaindultunk Bettyéktől, és jókat mulattunk az erdőben sikoltozókon, meg a tulaj jámbor lovacskáján, amelyiken lócsontváz-jelmez volt, és úgy legelt a szegény pára, hogy közben része lett a szórakoztató gépezetnek.
Évek óta próbáltam elképzelni, milyenek is lehetnek a haunted house néven reklámozott létesítmények, amelyek annyira népszerűek, hogy államokra lebontva lehet csemegézni az online katalógusukban a hauntedhouse.com weboldalon. Most végre megnézhettem egy ilyennek a díszleteit legalább, komolyabb tanulmányozásra az idegrendszerem nem kalibrált.:D

No comments:

Post a Comment