Thursday, November 4, 2010

Két furcsa nemszokásról

2010. nov. 4. 19:04 - írta Phoebe
Melyikünkkel ne esne meg, hogy valami balfék megy előttünk az úton a kocsival, olyan lassan, mint egy reumás tetű?Ilyenkor dohogunk, sávot váltunk, majd elhaladtunkban jól benézük a reumás tetű kocsijába, hogy felmérjük a fizimiskáját, és gyakran még mutatunk is neki valamit. Ugye ismerős?
 Ezen a szokáson volt megütközve egy amerikai ismerősöm Görögországban, ugyanis ott is megy a benézés. Nekem meg az a furcsa, hogy itt akárhogy bénáskodik valaki, nem vesztik el a türelmüket, nem hadonásznak, nem nézik meg jól az illetőt a kocsiablakon át. Hát én erről nem tudok leszokni, és furcsa, hogy az amerikaiakat ennyire hidegen hagyják a közlekedési balfékek.
A másik, őszi idővel egyre gyakrabban jelentkező probléma, a szipogás,-vagy legyünk kicsit szókimondóbbak, a takony visszaszívása- kifújás helyett. Még mindig hallom, ahogy anyám mondja, ne szívd, fújd, és én is ugyanígy ezt tanítom a gyereknek, mert így egészséges, ami nem odavaló, azt ki kell fújni. Az amerikaiak inkább szipognak, de rettentő durván néha, minhogy fújjanak. A nyilvános orrfújás állati nagy udvariatlanság errefele. Akkor könyörgöm, vonuljon el, és szabaduljon meg a felesleges  anyagoktól valahogy, mert a szipogásnál nincs idegölőbb dolog.
Update:meginterjúvoltam a szipogásról az egyik diákomat, és azt mondta, azért szipognak, mert ha fújnak, megfertőzhetnek másokat,mert levegőre kerül a cucc.aAzt is mondta, azért nem kell annyira komolyan venni a szabályt, lehet fújni, elvonultan, mint nálunk.

No comments:

Post a Comment