Sunday, November 16, 2014

Műanyag tükör telefon helyett?

Mindig elcsodálkozom azon, hogy a legidétlenebb ötletek is profitábilisak a tengeren túl.

A mobiltelefon-addikció tanulmányozásához nem kell messze menni, elég ha felszállok a villamosra és végignézek a huszonéveseket, mindenki a ketyeréjét bújja. Magamon is észreveszem, hogy mióta (ez év áprilisa, tudom, oldschool vagyok) az okostelefonra változttam, többször becsekkolok a Facebookra.

A függőség persze egészen komoly méreteket ölthet, annyira, hogy az ember számára már szinte érthetetlen, mit tudott magával kezdeni a telefon előtti időszakban. Ezt lovagolta meg a NoPhone Team, akik gyakorlatilag egy fekete, okostelefon méretű és formájú műanyagdarabbal rukkoltak elő, amit 12 dollárért kezdtek árulni. Hamarosan megjelent a "fejlesztés" a NoPhone with Selfie, ami nem más, mint a műanyag lap egy vékony tükörmatricával, ez már 18 dollár.

A projekt október 29-én indult a Kickstarter-en és eleddig 18 316 dollár bevétele van a csapatnak, ami azért amerikai viszonylatban is jó pénz, még ha egy magas, hat ezer dolláros havi fzetést veszünk alapul, ez akkor is a háromszorosa, nem egészen egy hónap alatt.

Persze, poénnak elmegy, bár annak meglehetősen drága.Gondolom a fiatalok körében népszerű a NoPhone, mint poénajándék. Egy testimonial szerint az egyik vásárló eddig éjjelente alig tudott aludni, fogta a kezében a telefonját és pánikolt, mióta No Phoneja van, végigalussza az éjszakát.
Ez segített a függőségén.
Más azt írta, hogy a párjával egy teljes hétre meg tudta szakítani a kapcsolatot, hiszen a NoPhone-on nem lehet üzeneteket irogatni.

Nos nekem lenne néhány 12 dollár alatti ötletem...
Ezt akkor is el tudná érni, ha:
1. kikapcsolná a telefonját, és magával vinné a táskájában, garantáltan nem zavarná---INGYENES
2. egy régebbi már nem használt, kikapcsolt telefonjával rohangálna----INGYENES
3. esetleg fogna egy  kis téglalap alakú tükröt, lefestene egy vastag kartont feketével és ráragasztaná---egy óra kreatív elfoglaltság--kb 1 DOLLÁR
4. a dollárboltban venne magának játéktelefont ---1 DOLLÁR

No comments:

Post a Comment