Itt van a legutolsó konyhai őrület: Eggies!
Abból a felismerésből született, hogy a kemény tojásokat milyen nehéz is megpucolni...Igaz, hogy erre már számtalan más, forgalomban levő dolgot találhatunk az USA-ban, mint a megpucolt zacskózott kemény tojást, vagy éppen a gyümölcslevekhez hasonló dobozos csomagolású tojássárgáját (Eggstirs)...de ha ez nem lenne elég, akkor itt az új megoldás, a tojáscsináló tojás.
A hagyományostól eltérően a kemény tojás főzése azzal indul, hogy feltörjük (crack), aztán beleöntjük a tojás alakú műanyag héj felső részébe, összeillesztjük a műanyag tojáshéjat az aljával, főzzük (cook), majd kiemeljük, lecsavarjuk (twist) a már megfőtt tojásról a héjat. A tojás gyakorlatilag beöntve a műanyag héjba kissé átrendeződik, de ha a tojás sárgája egyben marad, nagyjából ugyanazt kapjuk, mintha a saját héjába főztük volna. Nagy előnyként emeli ki, hogy már főzés előtt ízesíthetjük, így a mindenféle töltött-ízesített tojás (deviled eggs) könnyebben és gyorsabban készíthető.
No comments:
Post a Comment