Wednesday, January 1, 2014

Hoppin' John

Boldog új évet minden kedves olvasónak!


Az idei első poszt természetesen a a január elsejéhez kötődik. A január elsejei tradicionális étek Amerika-szerte a Hoppin' John, amely egyébként déli eredetű.

A Hoppin' John nem más mint egy babos-rizses étel, black-eyed pea típusú babbal, rizzsel, hagymával és baconnal készül. Persze egyes  receptváltozatokban a kolbász, a paprika is jól megfér ebben az ételben.
A black-eyed pea egyébként beszélő név, lássuk csak:

 
A hagyomány szerint szerencsét hoz és pénzt, hasonlóan a magyar lencséhez. Mindig érdekelnek etimológiai kérdések, de sehol nem kaptam választ, miért Ugráló János az étel neve, valószínűsíthetően a bab miatt.:)


A hosszas receptleírást inkább kihagynám,  jöjjön egy videó az elkészítéséről:


View How to Make Hoppin' John on Howcast

Ha valaki kedvet kapott hozzá, ne habozzon, szerintem a black-eyed pea helyett megfelel a sima tarkabab is.:)

1 comment:

  1. Szia Phoebe,
    Boldog új esztendőt kívánok Neked és a családodnak.
    Tetszik a recept, egy kérdésem van: a collard green az kb. a kínai kel?. A google nem ordítja magyarra, vagy takarmánykáposztának becézi.
    Üdvözlettel: Noematska

    ReplyDelete